Dřevěná okna

Dřevěná okna, známá též pod názvem eurookna, se vyrábí z třívrstvých nebo čtyřvrstvých lepených eurohranolů (lamel), které zajišťují vysokou tvarovou stálost a stabilitu. Eurohranoly mohou být buď v provedení napojovaném, nebo nenapojovaném - rozdíl je pouze estetický a cenový. U napojovaného provedení jsou patrná jednotlivá napojení a je levnější. Nemá to však vliv na kvalitu, ani na mechanické vlastnosti eurookna.

Dřevěná okna se hodí především do rodinných a bytových domů, v některých případech je montujeme i do průmyslových objektů. Nově nabízíme dřevohliníková okna, která hlavně díky své extrémní životnosti poskytují to nejlepší, co současný trh oken nabízí.

V naší nabídce máme celkem čtyři profily eurooken (z toho jeden profil dřevohliníkový), podle typu stavby pro Vás vždy vybereme ten nejvhodnější.

Co mají společného profily eurooken IV68, IV78, IV88?

• dřeviny - smrk, meranti, dub
  • třívrstvá povrchová úprava
  • široký výběr ze škály odstínů lazur
  • špičkové německé celoobvodové kování SIEGENIA AUBI TITAN AF s odolnou povrchovou úpravou
  • TEPLÝ meziskelní rámeček  - snížení rizika rosení dřevěných oken
  • rámová a křídlová eloxovaná okapnice s přerušeným tepelným mostem
  • možnost využití dotací na Vaše eurookna v rámci programu Nová zelená úsporám

PROFIL IV 68

Dřevěná okna v tomto profilu se díky nízké ceně využívají všude tam, kde nejsou kladeny vysoké nároky na tepelně izolační vlastnosti - nezateplené rodinné a bytové domy, průmyslové objekty a nevytápěné prostory.

Prostup celého okna: Uw=1,2W/m2k.

• stavební hloubka 68 mm
  • zasklení pouze dvojsklem

PROFIL IV 78

Silnější profil, se kterým mají dřevěná okna výborné tepelně izolační vlastnosti. Díky větší tuhosti celé konstrukce můžeme osadit trojsklem.

Eurookna v tomto profilu montujeme hlavně novostaveb bytových a rodinných domů. Využití mají i při výměně starých oken za nová, pokud je požadavek na zvýšenou tepelnou izolaci (osazení trojsklem). Dále lze tato dřevěná okna doporučit i do objektů s požadavkem na větší zvukový útlum.

Prostup celého okna: Uw=1,2- 0,91W/m2k dle použitého zasklení.

• stavební hloubka 78 mm
  • možnost zasklení dvojsklem i trojsklem

PROFIL IV 88

Jedná se o špičkový a komfortní profil, který nám v kombinaci s izolačním trojsklem s koeficientem prostupu tepla U=0,7 - 0,5 kW/m2k splní požadavky těch nejnáročnějších zákazníků na dřevěná okna. Využití nachází především u nízkoenergetických a pasivních domů. Je to dřevěné okno, které díky úspoře energie nezatíží Vaši peněženku a zároveň bude i vynikající protihlukovou zábranou.

Prostup celého okna: Uw=0,86 - 0,77W/m2k dle použitého zasklení.

• stavební hloubka rámu 92 mm
  • zasklení pouze trojsklem

DŘEVOHLINÍKOVÉ OKNO IV78

Dřevohliníková okna poskytují to nejlepší, co současný trh oken nabízí. Jeho konstrukce vychází z profilu IV 78 mm. Z exteriéru má dřevěné okno opláštění hliníkem, čímž dosáhneme efektivního spojení obou materiálů. Dřevohliníková okna tak mají téměř neomezenou životnost.  V interiéru nabízí přírodní vzhled dřeva a naopak moderní design z exteriéru. Využití nachází dřevohliníková okna hlavně u moderních staveb, nízkoenergetických a pasivních domů.

Prostup celého okna: Uw=1,1 - 0,7W/m2k dle použitého zasklení.

• stavební hloubka včetně opláštění 93 mm
  • možnost zasklení dvojsklem i trojsklem