Dřeviny

U nás si můžete vybrat dřevěná okna a dveře ze tří druhů dřevin.

Smrk

Nejvíce používaná a osvědčená dřevina pro výrobu dřevěných oken a dveří. Smrk má velmi měkké dřevo, což přináší své výhody, ale i nevýhody. Výhodou je jednoznačně to, že má nízkou tepelnou vodivost, a díky tomu i lepší tepelně izolační vlastnosti. Další výhodou je nízká cena. Naopak nevýhodou může být menší odolnost vůči mechanickému poškození.

Meranti

Oblíbená exotická dřevina, která svým vzhledem připomíná dub. Meranti má velmi dobré fyzikální i estetické vlastnosti, nabízí příznivý poměr mezi kvalitou a cenou. Oproti smrkovému dřevu je tvrdší a zároveň odolnější. Cenově vychází meranti dráž než smrk, ale dostupněji než dubové dřevo.

Dub

Nejčastěji používaná listnatá dřevina pro výrobu dřevěných oken a dveří. Dub má výhodu především ve velké tvrdosti, pevnosti a odolnosti. Díky těmto vlastnostem mají dubová dřevěná okna a dveře dlouhou životnost, jsou odolná vůči mechanickému poškození. Nevýhodou může být vyšší cena, ale i fakt, že vzhledem ke své tvrdosti má horší tepelně izolační vlastnosti.