Kování na dřevěná okna

Všechna naše dřevěná okna máme okována špičkovým celoobvodovým kováním německé firmy SIEGENIA-AUBI, které je elegantně zapuštěné do křídla dřevěného okna. Kování je snadno seřiditelné a nenáročné na servis a údržbu. Výborná povrchová úprava TITAN Silber zaručuje odolnost vůči korozi.

Jak kování na okna funguje?

Revoluční řada kování SIEGENIA-AUBI TITAN AF má ložiskové rolničkové čepy založené na principu odvalování (na rozdíl od ostatních kování, kde dochází ke tření). Při zavírání dřevěného okna se odvaluje ložiskový čep do kamene a tím dochází k minimálnímu opotřebení čepu a především z hlediska námahy je manipulace s dřěvěnými okny několikanásobně snazší. Tím dosáhneme mnohem vyšší životnosti celého kování.

Celoobvodové kování na okna umožňuje přesné a pevné dolehnutí okenního křídla do rámu, a to díky uzavíracím bodům rozmístěným po celém obvodu dřevěného okna.

Co všechno obsahuje naše kování?

Již v základním provedení dostáváte nejmodernější řešení kování na okna s bezpečnostními prvky proti vypáčení okna a také prvky pro komfortní používání, mezi které patří:

• zvedač křídla
  • pojistka proti chybné manipulaci
  • čtvrtá poloha kliky = mikroventilace
  • na balkonových dveřích hliníkové madlo a západka

U všech dřevěných oken a dveří používáme bezpečnostní kliky Secustic. Ty mají patentovaný blokovací mechanismus, který znemožňuje neoprávněné posunutí okenního kování zvenku.