Povrchová úprava

Povrchová úprava dřevěných oken a dveří je velmi důležitá nejen z estetického hlediska, ale hlavně podstatně zvyšuje životnost výrobku. Je prováděna kvalitními akrylátovými barvami německé firmy Zobel GmbH. Tyto barvy jsou vysoce odolné proti UV záření, povětrnostním podmínkám a svou elastičností zaručují efektivní ochranu proti trhlinám a odtržení laku. Povrchová úprava respektuje vlastnosti dřeva, je pružná, a proto nepopraská.

K dosažení těch nejlepších vlastností se používá čtyřvrstvé ošetření povrchu:

• Hloubková impregnace slouží k ochraně proti dřevokazným a dřevozbarvujícím houbám, bakteriím a plísním. Látky na bázi polymerových pryskyřic pronikají hluboko do dřeva a zajišťují tak vynikající ukotvení povrchové úpravy.
  • Barevná impregnace (podtónování pod vrchní lazuru).
  • Broušení dřevěných vláken, díky kterému vznikne dokonale hladký a elegantní povrch dřevěného okna.
  • Lakování se provádí vysokotlakým nástřikem lazurovou nebo ralovou barvou, na výběr tak máte širokou škálu barevných odstínů. Dřevěné okno je téměř 100% chráněno proti UV záření a povětrnostním vlivům.

Na povrchovou úpravu poskytujeme záruku 60 měsíců. Neodmyslitelnou součástí životnosti dřevěného okna a jeho povrchové úpravy je samozřejmě pravidelná údržba.